DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Lolland kortlægger vandladning og udbreder brug af sensorbleer

Efter et halvt års test af datalogning af sensorble er trivselen på plejecentrene forbedret
16. MAR 2016 6.17

LOLLAND: Ikke alle borgere på plejecentre er i stand til selv at give udtryk for, hvornår de har behov for at komme på toilettet eller at få skiftet deres ble. Lolland Kommune har derfor i det sidste halve år afprøvet, om sensorbleer kan give personalet større viden om, hvornår hver enkelt har brug for hjælp. Resultaterne er så gode, at sensorbleen nu skal udbredes på alle kommunens plejecentre.

Formålet er at kortlægge præcis, hvor meget og hvornår borgeren har vandladning, så han eller hun kan få den bedst mulige pleje. Sensorbleerne bliver sat til en datalogger, der registrerer borgerens mønster over en periode på tre dage, og sammen med informationer om lækager, indtag af medicin og tilbud om toiletbesøg bliver oplysningerne samlet i en rapport.

Kommunen har afprøvet sensorbleerne på borgere, der ikke selv kan give udtryk for, hvornår de har brug for at komme på toilettet. Beslutninger om blandt andet brug af ble, blestørrelse, medicinindtag og tidspunkter for toiletbesøg sker nu på et bedre og mere individuelt baseret grundlag. For eksempel ved nattevagten nu mere præcist, hvornår en bestemt borger skal på toilettet om natten og undgår dermed at vække ham unødigt.

Sensorbleerne er blevet afprøvet på fire plejecentre, og sensorbleen skal nu også udbredes til de øvrige plejecentre, og på sigt til borgere i hjemmeplejen, oplyser Ældre & Sundhedschef Grete Breinhild:

Projektet er sat i værk som en del af Velfærdsinnovation Sjælland, der er et regionalt samarbejde - mellem 14 kommuner - om udvikling, implementering og udbredelse af velfærdsteknologiske services.