DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Ilan Brender, Polfoto

Lukrativt aktieprogram til KMD's topledelse

KMD's amerikanske ejere har tildelt ledelsen et stort incitamentsprogram, og KL-formand Martin Damm (V) ser sine mistanker bekræftet
10. FEB 2017 6.40

Hvis planerne om at børsnotere KMD lykkes, vil topchef Eva Berneke sammen med en gruppe af øvrige ledere angiveligt kunne dele et pænt trecifret millionbeløb, skriver Finans.

Oplysningerne om aktieprogrammet har overrasket kommunerne, der er KMD’s største kunde. Kommunerne er midt i et højdramatisk slagsmål med KMD om forsinkelser af vigtige it-systemer, og KL’s formand, Kalundborg-borgmester Martin Damm (V), har tidligere beskyldt KMD for at misbruge selskabets monopolstatus og malke de danske skatteborgere.

Han mener, at aktieprogrammet kan forklare ledelsens ifølge ham kortsigtede forsøg på at lænse kommunerne frem mod en børsnotering:

- Vi har hele tiden haft en mistanke om, at der var nogle andre incitamenter, der styrede KMD’s ledelse end at levere gode systemer til kommunerne på langt sigt. Oplysningerne om et incitamentsprogram bekræfter blot den mistanke, siger Martin Damm til Finans.

Ingen forkaring
KMD’s amerikanske ejere, kapitalfonden Advent International, stod i efteråret bag et aktieprogram i Nets, der er blevet kaldt det mest lukrative nogensinde i Danmark. Her fik 70 chefer deres investering 130 gange igen. Aktieprogrammet havde en værdi på 1,8 mia. kr., da selskabet blev børsnoteret i september.

Advent International afviser at kommentere eller forklare KMD-ledelsens incitamentsprogram. KMD oplyser, at selskabets direktion og ledende medarbejdere ejer 2,8 pct. af aktierne i holdingselskabet bag KMD. Det svarer angiveligt til et pænt trecifret millionbeløb afhængig af den endelige salgspris.

ka