DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Lyngby-Taarbæk er på spanden med ulovlige vejserviceaftaler

Lyngby-Taarbæk er på spanden med ulovlige vejserviceaftaler

Det er ikke lykkedes at finde andre kommuner at lade sig inspirere af - 2.970 ejendomme må selv sørge for at rydde sne, gruse og holde rendesten
6. SEP 2018 9.29

LYNGBY-TAARBÆK: Lyngby-Taarbæk Kommune har endnu ikke fundet den gode løsning på situationen med sine ulovlige vejserviceaftaler på ca. 150 private fællesveje og satser nu blandt andet på politiske kontakter på Christiansborg.

I juli kunne vi fortælle, at 2.970 ejendomme fremover selv skal sørge for at rydde sne, gruse og holde rendesten. Ankestyrelsen havde nemlig afgjort, at kommunen godt kunne droppe eksisterende serviceaftaler, hvor kommunen mod betaling har ryddet sne og vedligeholdt rendesten på vegne af grundejerne.

Dengang sagde teknik- og miljøudvalgets formand Sigurd Agersnap (SF), at han helst havde set, at serviceordningerne kunne fortsætte som hidtil, så grundejerne på de private fællesveje kunne have en serviceaftale med kommunen.  

Borgmester Sofia Osmani (K) sætter ifølge Det Grønne Område nu sin lid til, at kolleger på Christiansborg vil se på lovgivningen. Hun oplyser, at KL ikke har ønsket at gå ind i sagen. Forvaltningen har også forsøgt at hente inspiration i andre kommuner for at se, om der ikke var en lovlig ordning her, som de kunne kopiere, men det er altså ikke lykkedes.

Forvaltningen har blandt andet set på muligheden for at opkvalificere vejene til offentlig vej, men det er ifølge borgmesteren en juridisk meget omfattende opgave, der også kan have ret vidtgående konsekvenser for lokalplaner og bebyggelsesprocenter, og meldingen er, at det kan tage op til fire år at foretage sådan en omlægning.

Ifølge Osmani har man også set på, om man ikke bare kunne tage alle de eksisterende kontrakter og overdrage dem til de private entreprenører, der har kørt for kommunen, så de bare fortsatte driften af de eksisterende aftaler uden om kommunen, men det er også i strid med lovgivningen.

Ændringen træder i kraft 1. november 2018.