DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Mange forsømmer at risikovurdere Google til elever

KORT NYT20. JAN 2021 15.50

Googles gratis programmer til skoleelever er populære i danske kommuner. Men kun 24 af 45 kommuner, som bruger programmerne samlet i G Suite for Education, har lavet risikovurdering og konsekvensanalyse for børnenes databeskyttelse, skriver Version2 efter at have søgt aktindsigt.

Det gælder Syddjurs, Slagelse, Allerød, Fanø, Holbæk, Egedal, Ishøj, Hørsholm, Helsingør, Horsens, Odder, Faaborg-Midtfyn, Kolding, Frederikshavn, Randers, Haderslev, Langeland, Svendborg, Dragør, Sorø, Gribskov, Næstved, Herlev og Køge. Desuden har Aarhus valgt at se stort på de risici, man fandt i sin risikovurdering, skriver it-mediet.

Flere eksperter kalder det "meget kritisabelt", at man ikke har lavet risikovurderinger. "Det svarer sig til at sætte sig ind i sin bil og begynde at køre uden at have skrabet isen af forruden," siger Niels Dahl-Nielsen, advokat hos Synch, mens lektor i persondataret og menneskerettigheder Ayo Næsborg-Andersen kalder det "simpelthen så grundlæggende det her". Datatilsynet har brugt en del af 2020 på at komme til bunds i Googles komplicerede regler og er på vej med en henvendelse til kommunerne.

ak