DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Endnu en sort dag for Skat: En ny redegørelse viser, at udenlandsdanskere skylder i alt 61,35 mia. kr. til den danske stat.
Foto: Foto: Philip Davali Polfoto

Medie: 75.490 udlands­danskere har gæld til Skat

Det er ikke kun herhjemme, at Skat har problemer. Skat har svært ved at få krattet penge fra udlandsdanskere

75.490 danskere i udlandet har gæld til Skat og skylder den danske stat milliarder af kroner i skat, moms, afgifter og andre restancer. Antallet af skatteskyldnere er dermed steget med knap 17.000 personer siden 2013, hvor der var 58.652 skyldnere uden for landets grænser.

Det viser en aktindsigt, som JydskeVestkysten har modtaget. Den viser også, at antallet af anmodninger om inddrivelser er faldet de seneste år, hvilket skyldes det nu skrottede it-system til inddrivelse kaldet EFI.

Skats nye direktør for inddrivelse, Lizzi Krarup Jakobsen, erkender 'den store udfordring med at få Skats inddrivelse til at fungere'. Det udtaler hun i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Den påvirker både danskere i Danmark og i udlandet. Men vi har taget en række initiativer for at løse problemerne. Forholdene på udlandsområdet minder om dem, resten af inddrivelsen har, siger direktøren.

Restancer for i alt 61,35 mia. kr.   
Skat oplyser, at den seneste restanceredegørelse viste, at de samlede skatte- og afgiftsrestancer ved udgangen af juni var på 61,35 mia. kr.

Og mens man hos regeringspartiet Venstre har tiltro til, at styrkelsen af Skat de kommende år vil løse problemerne, er Socialdemokratiets skatteordfører Jesper Petersen overrasket over stigningen af skatteskyldnere:

- Som alt andet med Skat er det jo deprimerende læsning, for det er jo penge, der kommer til at mangle i den fælles kasse til at kunne drive vores velfærdssamfund.

Skatteekspert Torben Bagge, advokat og partner hos TVC Advokatfirma, mener, at Skat har håndteret opgaven med at inddrive gælden utilfredsstillende.

- Jeg ville ikke være tilfreds, hvis det var mit bogholderi, der agerede sådan og ikke rigtig gjorde noget for at få pengene i kassen, siger han til JydskeVestkysten. Det er dyrt, hvis Skat bare sidder på hænderne og ikke kommer i gang, siger han.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) holder ferie. Hans pressechef oplyser til JydskeVestkysten, at den manglende inddrivelse er Skats ansvar og ikke noget politisk.

Ritzau