DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Middelfart køber trafikhavn tilbage for at udvikle midtbyen

Kommunen overtager lejekontrakter, der løber til 2023, og kan lige nu benytte sig af lav rente.

MIDDELFART: Middelfart Kommune har besluttet at købe Middelfart Trafikhavn af ADP A/S, det kommunalt ejede havneselskab, som udover havnen i Middelfart også ejer og driver erhvervshavnene i Nyborg og Fredericia.

- Havnen er et strategisk vigtigt område, der ligger i hjertet af Middelfart midtby. Ejerskabet er både vigtigt og afgørende i forhold til vores fremtidige muligheder for at udvikle byen - for at sikre en god sammenhængskraft mellem vores havnefront med den nyrenoverede plads foran KulturØen, marinaen, de kommende nye boliger på nabogrunden og det kommunale havneområde. Lige nu har vi mulighed for at sikre en historisk lav renteudgift på det lån, vi optager, forklarer borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S). 

Købet betyder, at kommunen nu indtræder i de bestående lejekontrakter og viderefører havneaktiviteterne - og der bliver lavet en driftsaftale med ADP.

- At vi viderefører havneaktiviteterne er en forudsætning for, at kommunen har mulighed for at opnå lån til investeringen. Vi har lejekontrakter, der løber frem til udgangen af 2023. Det vil sige, at vi kommer til at drive kommunal havn i en årrække. Når vi kigger længere ud i fremtiden, kan vi arbejde med, at formålet med havnen ændres, så dele af området gradvist kan komme til at indgå i vores byudviklingsplaner, fortæller han.

  • Aktiviteterne på havnearealerne har været koncentreret om oplagring af bulkvarer og stykgods i lagerhaller og pakhuse.
  • Virksomhederne fra Fredericia Havn, der har aktiviteter i Middelfart, kan bruge havnen som hidtil.
  • Havnen omfatter 53.721 kvadratmeter kajnære arealer og 11.600 kvadratmeter oplagringsfaciliteter.

ka