DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Midtjylland vil udvide med ti private psykologer

Region Midtjylland vil banke ventetiden til psykologhjælp ned, og derfor vil to udvalg gøre plads til ti ekstra psykologer i regionen.
14. FEB 2021 12.27

MIDTJYLLAND: Ventetiden på behandling hos en psykolog i Region Midtjylland er cirka 11-15 uger. Det er for længe, mener udvalget for Psykiatri og Social og udvalget for Nære Sundhedstilbud, der nu indstiller til regionsrådet, at regionen udvider med plads til ti flere privatpraktiserende psykologer.

- Det er virkelig en mærkesag for mig, at borgerne kan få psykologhjælp i alle egne af regionen. Og at de ikke skal vente urimeligt længe på at få den hjælp, de har brug for. Jeg er super glad for, at vi nu skaber plads til flere psykologer, siger Rasmus Foged (ALT), næstformand i Nære Sundhedstilbud.

De ekstra psykologer skal have mulighed for at oprette praksis i kommunerne Aarhus, Favrskov, Odder, Horsens, Randers, Viborg, Herning og Holstebro. Formelt opretter regionen ti ydernumre, der hver giver en psykolog adgang til at åbne egen praksis.

Et enigt Samarbejdsudvalg for psykologer bakker op om udvidelse af kapaciteten på psykologområdet og den geografiske placering af numrene. Regionsrådet forventes at godkende indstillingen fra de to udvalg på sit næste møde, der holdes onsdag 24. februar. 196 psykologer driver i forvejen praksis med overenskomst i regionen.

eo