dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Midtjysk flyrute ned på tre afgange efter sløj genåbning

KORT NYT27. NOV 2023 9.30

Der har i gennemsnit kun været fem passagerer pr. flyafgang mellem Midtjyllands Lufthavn i Karup og København, siden flyruten genåbnede 2. oktober med hollandske AIS Airlines som operatør. Det skriver mediet check-ind.dk.

I oktober fløj 613 passagerer med på i alt 120 ture i flyet, som har plads til 19 passagerer. Særligt den sene morgenafgang har haft få passagerer. Derfor fjernes den nu, så der fremover kun vil være tre daglige flyvninger mandag til torsdag og to fredag. 

Viborg-borgmester Ulrik Wilbek (V), som er formand for lufthavnen, erkender, at der har været for få passagerer, men understreger, at tallene har set lidt bedre ud i november. Direktør Nicole Scheffer fra AIS Airlines håber, at de 10 mio. kr., som staten næste år giver i driftsstøtte, vil gøre det muligt at sænke priserne og dermed tiltrække flere passagerer.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.