DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Sophia Juliane Lydolph, Ritzau Scanpix.

Minister om kritik af udbudskrav: Det er jo derfor det er i høring

Kritiserende telebranche fik orientering 16. marts, siger undrende forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V)
26. MAR 2018 10.37

Forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) er uforstående overfor gentagen kritik fra telebranchen af udbudskrav til udbredelsen af mobilt bredbånd. Kritikken går på, at at der i udbudsmaterialet er krav om mobil- og  internetforbindelse på ubeboede øer.

- Vi har dækningskravene i høring lige nu. Og et af formålene med høringen er netop, at vi kan få relevante input til de adresser, som vi har lagt op til at dække, siger ministeren.

Det er Berligske Business som mandag bringer kritikken frem - den kritik der går på kravet om internetforbindelse. Samme medie skrev 9. marts om kritik af kravet om mobilforbindelse, som er en anden vinkel på de samme krav i samme udbud.

Men der er er ingen grund til kritik. Hvis der er områder, hvor det ikke giver mening at stille krav om dækning, for eksempel på ubeboede øer, så vil de blive fjernet, siger ministeren, der ikke forstår hvorfor kritikken bæres frem af netop direktøren for telebranchens organisation Teleindustrien i Danmark, Jakob Willer.

- Så sent som den 16. marts havde jeg et frugtbart møde med telebranchen og Jakob Willer. Her forklarede jeg netop, at hvis der er fejl i de data fra teleselskaberne, som vi har baseret dækningskrav på, eller hvis der er omfattede adresser, som ikke giver mening, for eksempel på en ubeboet ø, så vil vi naturligvis se på det, siger ministeren.

Ritzau / mk