DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Minister om VUC Syd-sagen: Der er noget, der ser helt forkert ud

Undervisningsministeren var klar i mælet, da hun i går svarede på spørgsmål om VUC Syd i folketingssalen
30. NOV 2017 10.54

SYDDANMARK / HADERSLEV: De mange sager om VUC Syd vidner om, at der ikke har været godt nok styr på situationen. Så klart svarede undervisningsminister Merethe Riisager (LA) i går, da der var spørgetime i Folketinget. Det skriver DR Syd.

I løbet af efteråret har der været flere historier fremme i medierne om VUC Syds forbrug af skattekroner. En af de sager, der er kommet frem, handler om de biler, de ansatte kører rundt i.

VUC Syd leasede seks nye BMW'er sidste sommer. BMW'erne koster VUC Syd 5500 kr. om måneden stykket. Det er dobbelt så dyrt som de Opel Corsaer, uddannelsesinstitutionen også har leaset.

Det var folketingsmedlem Peter Kofod Poulsen (DF), der på baggrund af sagerne spurgte ministeren, om hun mener, at man på VUC Syd har behandlet skatteborgernes penge fornuftigt. Til det spørgsmål svarede undervisningsministeren:

- Jeg synes ikke, de mange sager vidner om, at der har været styr på situationen på VUC Syd. Tværtimod har sagerne rejst tvivl om, hvorvidt der har været tilstrækkeligt styr på situationen. Det er ved at blive afdækket.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet er lige nu i gang med en stor undersøgelse af VUC Syds forbrug af skattekroner. Ifølge Merethe Riisager er styrelsen færdig med at undersøge sagen inden årets udgang.

- Der er helt klart noget, der ser helt forkert ud. Men det er styrelsen, der skal gå ind og vurdere sagen, og jeg har fuld tillid til, at det vil blive gjort meget grundigt, siger hun.

En tidligere tillidsrepræsentant har desuden politianmeldt flere af de involverede i sagerne om VUC Syd.

sl