dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
DK Debat
DK Stillinger

MitID bliver forsinket

Behov fore flere test af platformen fører til at lanceringen af MitID bliver udskudt til oktober i år.
5. JUL 2021 13.50

MitID, der skal erstatte NemID, bliver forsinket. De første brugere kan således forvente at få MitID fra oktober 2021 i stedet for august 2021, som oprindeligt planlagt. Årsagen er, at testperioden forlænges så flere testbrugere og medarbejdere fra bl.a. banker og offentlige organisationer kan teste løsningen. 

- Borgernes oplevelse af MitID har topprioritet, og derfor vil vi gerne sikre, at de får en tryg og god oplevelse når de skal i gang med at bruge MitID. Derfor forlænger vi nu testperioden, så flere kan teste MitID og alle løsningens funktionaliteter, inden vi ruller løsningen ud til hele Danmark, siger Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Udover ønsket om at få flere til at teste MitID, skal den forlængede testperiode også bruges til at sikre, at alle de understøttende systemer i det offentlige, hos bankerne og eksterne parter er på plads samt justere de mindre uhensigtsmæssigheder, som den nuværende testperiode har afdækket, før MitID introduceres for hele Danmark.

Den nye MitID-løsning bliver leveret af Nets, der vandt opgaven i i slutningen af 2018 foran Gemalto og det daværende CSC i en ordre, der har en værdi på 939 mio. kr. i kontraktperioden, der strækker sig over ti år med mulighed for to års forlængelse.

Overgangen til MitID sker over en periode fra oktober 2021 til sommeren 2022.

amp