DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

MT Højgaard vinder udbud af ny færgeterminal i Aarhus

KORT NYT4. JUL 2018 13.59

AARHUS: MT Højgaard har fået hovedentreprisekontrakten på kajer og moler i den nye færgeterminal i Aarhus. Firmaet fik ordren på 140 mio. kr. i konkurrence med CG Jensen, Per Aarsleff, Arkil JV og NCC og Barslund JV og skal etablere kajer, fundamenter for ramper, bundsikring i færgelejerne, moler, stenkastninger, uddybning og opfyld på Østhavnsvej.

Færgeterminalen skal primært anvendes af Molslinjen, og flytningen til Østhavnen vil betyde, at færgelejerne og især opmarcharealerne bliver placeret mere hensigtsmæssigt end de nuværende, så det bliver lettere og hurtigere at tømme og fylde færgerne. Desuden betyder placeringen yderst på Østhavnen, at færgetrafikken sker i god afstand til resten af byen, og at trafikken kan ledes udenom byen. I dag udgør trafikken til og fra havnen 14 pct. af den samlede trafik i området.

Rambøll er bygherrerådgiver og udfører sammen med Aarhus Havns egne ingeniører tilsyn med projektet. Arbejdet forventes at gå i gang i august 2018 og afleveres i foråret 2020.

ka