DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Mulig svindelsag vokser - to nye virksomheder efterforskes

To ny virksomheder efterforskes nu af Sydøstjyllands Politi i sagen om mulig svindel. Begge virksomheder har haft personlige forbindelser til den sigtede indkøbschef.

SYDDANMARK: Sagen om mulig svindel på Sygehus Lillebælt i Vejle vokser. Nu bliver to virksomheder, Careman ApS fra Middelfart og Foho ApS fra Rødovre, efterforsket i sagen af Sydøstjyllands Politi. Det skriver Vejle Amts Folkeblad. 

Begge virksomheder har haft Sygehus Lillebælt som kunde, ligesom at begge virksomheder har haft personlig forbindelse til den sigtede indkøbschef.

Indkøbschefen var således medejer af Careman i en periode på fire måneder, hvorefter hans søn overtog hans ejerandel i virksomheden. Fohos medejer og direktør er også sigtet i sagen, ligesom at der er sammenfald i ejerskabet hos Careman og Foho, da indkøbschefen stiftede Careman i 2017 med Foho-direktørens datter, skriver avisen. 

Ifølge TV2 Fyn følger Region Syddanmark sagen tæt. 

- Jeg vil nu se, hvad det her ender med, og hvad omfanget er, og hvordan de har gjort det. Så forholder vi os til det, vi skal selvfølgelig lære af det, siger formand for sundhedsudvalget i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen (S). 

Den mulige svindelsag begyndte, da 'en særligt betroet medarbejder', som senere viste sig at være indkøbschefen, blev anmeldt til politiet for eller medvirken til mandatsvig i oktober. I alt er fire personer nu sigtet i sagen, hvor der er mistanke om svindel for 1-1,5 mio. kr. 

esl