DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Når fremtidig energibesparelse finansierer renoveringen

Ny platform skal sikre flere energirenoveringer i større bygninger. Uvildig information om krav, procedurer og erfaringer med ESCO-projekter er nu samlet ét sted
13. SEP 2017 13.14

Energirenovering kan være en kompliceret og omkostningstung øvelse, særligt når der er tale om større byggeri. I et såkaldt ESCO-projekt bliver der garanteret for, at energibesparelsen kan betale for energirenoveringen, og det bliver mindre usikkert for bygningsejerne at investere i renoveringen.

Byggebranchen har efterspurgt uvildig information om krav, procedurer og erfaringer med ESCO-projekter samlet ét sted. Og nu bliver ønsket opfyldt, lyder det fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Energirenovering i større målestok er en stor investering, og det er ofte vanskeligt at få sikkerhed for, hvor store besparelser energirenoveringen kan give på sigt. Med et ESCO-projekt finansieres energirenoveringen gennem den kommende energibesparelse, for eksempel ved, at en leverandør garanterer besparelsen.

Hidtil har der dog manglet samlet information om, hvordan et ESCO-projekt tilrettelægges i forhold til udbud, finansiering, ansvarsfordeling osv.

Med en ny platform på Energistyrelsens hjemmeside Sparenergi.dk lanceres der nu et sted med samlet information, som skal gøre det nemmere for flere bygningsejere at benytte ESCO-modellen.

ESCO-modellen har været anvendt både i Danmark og i udlandet i mange år. I Danmark er modellen for eksempel i forbindelse med renoveringen af Hvidovre Hospital, på RUC, i skoler og andre offentlige bygninger samt ved renoveringer af bl.a. butikscentre og kontorejendomme rundt i landet.

 

Den nye platform med uvildig information om ESCO

ESCO står for Energy Service Company og er en betegnelse for firmaer, der arbejder med EPC (Energy Performance Contract).
 
 

Jeg ønsker ikke fremover at modtage pressemeddelelser fra denne afsender