DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

NCC trækker sig fra klynge-udbud på Nyt OUH

Region Syddanmark fortsætter den konkurrenceprægede dialog med de tre øvrige ansøgere
26. FEB 2018 12.57

SYDDANMARK: NCC/Bravida Konsortiet har i dag meddelt Region Syddanmark, at konsortiet trækker sig fra at afgive bud på klyngerne på Nyt OUH, oplyser regionen.

Første dialogrunde med totalentreprenørerne er netop gået i gang, og efter at NCC/Bravida i dag har trukket sig, forsætter regionen den konkurrenceprægede dialog med de tre øvrige totalentreprenører. JV CMB/Itinera og We Care er prækvalificeret til at byde på alle fire klynger, og 5 E Byg A/S er prækvalificeret til at byde på to af delprojekterne.

I brevet til regionen skriver NCC/Bravida, at beslutningen er truffet ud fra en samlet vurdering af tilbuddet og de ressourcer, der skal allokeres. Det holder konsortiet op mod sandsynligheden for at vinde opgaven, sat op mod konsortiets muligheder på andre projekter i markedet.

De fire klyngeområder kommer til at rumme højt specialiserede funktioner, ambulatorier, kontorer og undervisningslokaler. De fire klynger udgør i alt cirka 93.000 kvadratmeter og er vurderet til at koste cirka 1,6 mia. kr. De fire klyngeområder udgør cirka en tredjedel af Nyt OUH.

I december 2017 besluttede et bredt flertal i det syddanske regionsråd, at de resterende to tredjedele af sygehuset, som omfatter vidensakse og behandlings- og sengeafsnit, skal færdigprojekteres og bygges af den italienske totalentreprenør JV CMB / Itinera.

Byggeriet af Nyt OUH bliver et af de største sygehusbyggerier i Danmark, og når det nye sygehus står færdigt i slutningen af 2022, bliver det landets største helt nybyggede sygehus.

ka