DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Netcompany skal levere digital post til det offentlige

To forskellige udbydere kommer formentlig til at håndtere danskernes digitale post fra henholdsvis det offentlige og private, viser aktindsigt.
20. SEP 2019 8.00

Danskerne får efter alt at dømme to forskellige udbydere til digital post fra henholdvis offentlige og private aktører, skriver Altinget. En aktindsigt til Klagenævnet for Udbud viser nemlig, at e-Boks A/S, der var én af to bejlere til opgaven, 2. september har klaget over Digitaliseringsstyrelsens afgørelse, der endnu ikke er offentliggjort.

Det er Netcompany, der har vundet udbuddet, bekræfter flere kilder med kendskab til sagen overfor Altinget. Og direkte adspurgt bekræfter også adm. direktør hos e-Boks, Ulrik Falkner Thagesen, at klagen kommer ovenpå afvisning af deres tilbud, som giver opgaven for at drive en postkasse for mails fra det offentlige til konkurrenten. 

- Vi er 19 pct. billigere, og vi har en tårnhøj kvalitet. Set i sammenhæng er hele forløbet meget mystisk for os. Det er grunden til, at vi klager, siger han til Altinget.

Digitaliseringsstyrelsen har valgt at udbyde Digital Post for at 'udvikle en enkel og tidssvarende løsning'. Ifølge Ulrik Falkner Thagesen er det for tidligt at sige, hvorvidt afgørelsen betyder, at det bliver vanskeligere for danskerne at tilgå deres digitale post. 

- Men jeg kan ikke se, hvordan det skulle kunne blive nemmere, siger han. 

Lisbeth Bech Poulsen, der sidder med sagen i Finansudvalget for SF, vil ikke kommentere direkte på afgørelsen:

'Jeg kan helt generelt sige, at jeg er bekymret for projektet, den samlede pris, og hvordan det skal bruges af almindelige borgere,' skriver hun dog i en sms til Altinget.

e-Boks fortsætter med at drive postkassen for kommunikationen med private aktører, når de eksempelvis sender lønsedler til danskerne. Da udbuddet, der er estimeret til 215 mio. kr., stadig er i gang, ønsker Netcompany ikke at udtale sig til Altinget. Det samme oplyser Digitaliseringsstyrelsen og Finansministeriet.

ibs