DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ni patienter døde i telemedicin-forsøg

KORT NYT29. MAR 2016 11.06

Over hele landet havde de danske sundhedsmyndigheder lagt en plan for brug af telemedicin til behandling af diabetespatienter med fodsår. Effekten af telemedicinen blev videnskabeligt undersøgt af en gruppe forskere fra Odense Universitetshospital i et forskningsprojekt. Det skulle vise sig at blive ret spændende. De fandt en markant overdødelighed i telemedicingruppen. Det skriver ingeniøren.dk.

- Vi troede faktisk ikke, der var en reel forskel mellem vores testpersoner og kontrolgruppen. Men kigger vi på antallet af døde i studieperioden, er der otte, der er døde i telemedicingruppen, mens kun en enkelt døde i kontrolgruppen, siger overlæge for fod- og ankelkirurgi Johnny Frøkjær, der var vejleder på ph.d.-projektet.

Da man således ved et tilfælde opdager den højere dødelighed, sættes to medlemmer af forskergruppen straks til at finkæmme al statistik omkring forsøget. Derudover bliver alle patienternes journaler gennemgået nøje. Det lykkedes ikke at finde en årsag. Derfor kan man ifølge Johnny Frøkjær hverken fastslå eller udelukke, at overdødeligheden skyldes telemedicinen.

pv