dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Niras stopper projekter i Ukraine

KORT NYT24. FEB 2022 14.05

Natten til torsdag rullede de russiske kampvogne ind i Ukraine, og det får nu den danske rådgivende ingeniørvirksomhed Niras til at stoppe alle sine projekter i Ukraine. Niras har flere projekter og lokalkontor i Ukraine, hvor de danske og andre internationale rådgivere – i samarbejde med lokale medarbejdere – arbejder med projekter relateret til udviklingsbistand og mere bæredygtig byudvikling, skriver Licitationen.

Niras’ adm. direktør, Carsten Toft Boesen, fortæller, at Niras – sammen med de lokaltansatte, der udgør cirka tre fjerdedele af staben i Ukraine – er involveret i for eksempel analyser af energi- og vandsektoren samt projekter inden for ’good government’, det vil sige at få udviklet en offentlig administration, der kører korruptionsfrit.

- Og eftersom det er projekter, der var i gang i tæt samarbejde med offentlige myndigheder og selskaber, er disse nu, i lyset af invasionen, sat helt i stå, siger Carsten Toft Boesen.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.