DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nordjylland klar med drejebog for oprettelse af diabetescenter

Fra nytår går arbejdet i gang med at etablere Steno Diabetes Center Nordjylland ved det nye universitetshospital i Aalborg. Novo Nordisk Fonden bidrager med 700 mio. kr.
29. NOV 2017 6.48

NORDJYLLAND: Regionsråd Nordjylland regionsråd har godkendt en drejebog for etablering af et Steno Diabetes Center ved det nye universitetshospital i Aalborg i samarbejde med Novo Nordisk Fonden. Centeret forventes at stå færdigt i 2022, og vil give et betragteligt løft af diabetesbehandlingen i hele Nordjylland.

Alle partier i regionsrådet undtagen Enhedslisten står bag drejebogen, der nu også skal godkendes at Novo Nordisk Fondens bestyrelse.

- De ca. 35.000 nordjyske diabetespatienter har noget at se frem til. Et Steno Diabetes Center kan give os mulighed for at gøre en betydelig positiv forskel for borgere med diabetes i hele regionen. Derudover håber vi, at det kan være med til at bremse en forventet tilvækst af diabetestilfælde ved at styrke den forebyggende indsats, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) i en kommentar.

Novo Nordisk Fondens bestyrelse har tidligere i år tilkendegivet at ville støtte centeret med en beløbsramme på op til 700 mio. kr. Etableringsarbejdet ventes overdraget til Steno Diabetes Center Nordjyllands bestyrelse fra 1. januar 2018. Selve centret forventes færdigbygget i 2022 og går derefter i fuld drift. 

- Centerets fokus på digitale løsninger understøtter ambitionen om at løfte og ensarte kvaliteten i behandlingen i hele regionen - helt ud til den enkelte borger. Centeret skal udvikle sig til et fyrtårn på det område med både regional, national og international betydning, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

mk