dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Norlys sætter foden på speederen med flere ladestandere i flere kommuner
Det er blandt andet i Viborg, Norddjurs, Mariagerfjord, Allerød og Tønder kommuner, der kommer flere ladestandere efter at Norlys vandt et 69 forskellige offentlige delaftaler i udbud i 2023.
Foto: Thomas Rousing/Ritzau Scanpix

Norlys sætter foden på speederen med flere ladestandere i flere kommuner

Norlys er i fuld gang med at opsætte en række offentlige ladestandere rundt omkring i landet.
12. FEB 2024 8.38

Der bliver snart endnu flere ladestandere at vælge mellem for elbilister på farten i en række kommuner landet over. Norlys er nemlig godt i gang med at opføre de ladestandere, som selskabet vandt i kommunale udbud sidste år. Det skriver Norlys i en pressenmeddelelse.

- Vi opsætter og idriftsætter ladestandere hver eneste dag i denne tid, så der er tryk på. Selvom vintervejret har udfordret opsætningen af ladestandere, vil vi i løbet af andet kvartal være i mål med langt hovedparten af de mange nye ladestandere, som betyder at elbilejerne får langt flere lademuligheder at vælge imellem, siger Ellen Trolle, der er direktør for Norlys’ ladestanderforretning.

I 2023 vandt Norlys 69 forskellige offentlige delaftaler i udbud fordelt på 21 kommuner og Bygningsstyrelsen. Dertil kommer de samarbejdsaftaler som Norlys har indgået med McDonald's, Burger King og Plantorama.

- Vores mål er at skabe en reelt landsdækkende ladeinfrastruktur, så det bliver nemmere og mere tilgængeligt at være elbilist i Danmark. I år føjer vi flere tusinde ladeudtag til elbilisternes danmarkskort, hvilket i sidste ende skal bidrage til at få endnu flere til at vælge elbilen og dermed være med til at sikre en grønnere transport, siger Ellen Trolle.

Det er blandt andet i kommuner som Viborg, Norddjurs, Mariagerfjord, Allerød og Tønder, at Norlys lige nu opsætter ladestandere.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.