DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Nu kan aarhusianere hente pas udenfor åbningstiden
Foto: Aarhus Kommune

Nu kan aarhusianere hente pas udenfor åbningstiden

Et nyt passkab gør det mere fleksibelt for aarhusianerne at hente deres nye pas, som kan gøres udenfor åbningstiderne i borgerservice.
16. APR 2019 11.20

AARHUS: Borgerservice i Aarhus Kommune har nu gjort det muligt for borgerne at hente deres nye pas udenfor åbningstiden på Dokk1. Det oplyser kommunen, der har opstillet passkab, så det er muligt at hente det i hele åbningstiden i Dokk1, hvor borgerservice ligger, og ikke kun borgerservices som hidtil.

Skabet er det første af sin slags i Danmark, og der er også indført en digital track'n'trace løsning, hvor borgerne kan følge, hvor langt deres pas er i processen. Her vil man løbende modtage sms'er med status, hvornår det forventes leveret og endeligt, når det er klar til afhentning. Herefter kommer der en kode, som skal bruges ved afhentning.

- De nye initiativer på pasområdet er eksempler på smart innovation, der gør hverdagen nemmere. Jeg er glad for, at vi som den første kommune i landet er klar med et smart passkab, som giver borgerne større frihed til selv at bestemme, hvornår de henter deres pas, og som samtidig giver vores medarbejdere tid til at hjælpe borgere på andre områder, siger rådmand for kultur og borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R), der forventer, at passkabene snart finder vej til flere kommuner.

På Dokk1 blev der sidste år udleveret godt 7.000 pas ud af i alt 40.000 bestilte i Aarhus Kommune. Ved bestilling af pas oplyser man sin højde, og om man sidder i kørestol, så passet ender i en skuffe i skabet, der er til at nå. 

I praksis lægges passet ned i skuffen, som så skal åbnes med en kode sendt til borgeren, og et eventuelt gammelt pas skal medbringes og makuleres, inden det nye kan udleveres.

ibs

Se mere om passkabet her.