DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ny skøjtehal på Østerbro skal bygges og drives som OPP

Danmarks første OPP-skøjtehal bliver en del af et nyt københavnsk bykvarter ved Østre Gasværk

KØBENHAVN: I starten af 2021 skal Østerbros nye skøjtehal stå klar til at tage imod skøjteløbere, oplyser Københavns Kommune. Der er lagt særlig vægt på at skabe et socialt hus, der appellerer bredt til foreningslivet, herunder både unge og gamle, familier samt klubmedlemmer, der dyrker kunstskøjteløb og ishockey.

Skøjtehallen opføres og drives som et Offentligt Privat Partnerskab (OPP), og Københavns Kommune har valgt, at ejendomsforvaltningsselskabet DEAS og totalentreprenør CASA skal stå for opførelse samt indvendig og udvendig vedligeholdelse af skøjtehallen i de første ca. 24 år, mens Københavns Kommune står for finansiering og daglig drift.

Skøjtehallen byder på én isbane på 30 x 60 meter med service- og klubfaciliteter til hallens brugere samt publikumsområder med plads til 500 tilskuere, heraf 300 siddepladser og 200 ståpladser.

Hallen bliver en del af et helt nyt bykvarter ved Østre Gasværk. Der er tænkt nøje over at integrere den arkitektonisk i området, og der etableres en helt ny plads ud mod de kommende boligområder og Østre Gasværk.

DEAS og CASA står også bag Retten i Svendborg, der stod klar i juni 2016. I alt er dette det tiende OPP-projekt for DEAS, mens det er CASA's sjette.

ka