DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
- Ambitionen er, at vi får de nyeste, bedste og mest fleksible løsninger på markedet, siger Per Sabro Nielsen, lægefaglig direktør i Region Midtjyllands Præhospital
Foto: Claus Fisker / Ritzau/Scanpix

Nye ambulancer: Regioner går sammen om stort fællesudbud

For første gang går tre regioner sammen om et stort fælles ambulanceudbud, der skal sikre øget konkurrence på ambulanceområdet

De danske regioner bruger hvert år omkring to mia. kr. på ambulancedrift, og i et forsøg på at fremme konkurrencen på ambulanceområdet går tre regioner nu for første gang sammen om et stort fælles ambulanceudbud.

Udbuddet er en tre-årig rammeaftale, som kan forlænges med et år, og gælder i første omgang indkøb af 13 ambulancer til Region Syddanmark, fem til Region Midtjylland og tre til Region Hovedstaden. Dog forventer Region Syddanmark at skulle bruge mindst 67 ambulancer, og udover de tre regioner kan rammeaftalen også benyttes af Region Sjælland og Region Nordjylland til løbende indkøb af ambulancer.

Regionerne forventer, at samarbejdet kan sikre en fordelagtig aftale, og det er et krav, at de nye ambulancer er indrettet efter europæiske standarder, og at de overholder skærpede krav til blandt andet bremser og tekniske løsninger for sikker kørsel, blink og sirener.

Vil have de nyeste og bedste løsninger
Samtidig har fællesudbuddet også fokus på indretning af bårerummet i ambulancen, og 'ambitionen er, at vi får de nyeste, bedste og mest fleksible løsninger på markedet,' oplyser Per Sabro Nielsen, lægefaglig direktør i Region Midtjyllands Præhospital.

- Det er afgørende, at bårerummet i ambulancen fungerer godt. Bårerummet er de sundhedsfaglige medarbejderes arbejdsplads, og det skal være indrettet, så de har gode arbejdsforhold og dermed kan koncentrere sig om behandling af patienten. Derfor lægger vi også op til, at tilbudsgiverne skal konkurrere på indretning af bårerummet.

Fællesudbuddet skal gøre det nemmere for regionerne at samarbejde og har som fokus at sikre sikkerheden for patienter og personale, gode køreegenskaber, optimale muligheder for patientbehandling og optimalt ergonomisk arbejdsmiljø.

Konkret gælder udbuddet køb af ambulancer til en planlagt udskiftning af køretøjer i Region Syddanmark, køb af ambulancer til drift af to til fire beredskaber i Region Midtjylland fra sommeren næste år og køb af nyt køretøj til sociolancedrift to nye ambulancer i Region Hovedstaden.

thb