DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nyt forsøg skal forhindre dødsfald efter tarmoperationer

KORT NYT18. NOV 2019 11.40

SJÆLLAND: Hver femte patient, der bliver akut opereret for en alvorlig sygdom i mave og tarm, dør kort tid efter. Det skal et nyt forskningsforsøg i Region Sjælland forsøge at forstå bedre og i fremtiden at forebygge. Det skriver TV2 Øst. 

Det er Kirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital i Køge, som skal gennemføre projektet og forsøge at forstå den høje dødelighed bedre. En del af projektet vil bestå i at overvåge de udskrevne patienters blodsukkerniveau, hjerterytme og aktivitets- og søvnmønster for at kortlægge, så man i fremtiden kan nå at opdage, hvornår borgeren bliver dårlig. Projektet skal desuden være med til at vurdere, om man bør vente med at udskrive patienten, selvom vedkommende skulle virke frisk. 

- Håbet er at bruge de her data til at finde de patienter, som vi skal lægge nogle ekstra ressourcer over på i forhold til at måle deres ve og vel efter udskrivelsen, så vi kan forebygge sygelighed og dødelighed. Det er dét, der er vores mål med det her, siger professor, overlæge og studieleder på Sjællands Universitetshospital i Køge Ismail Gögenur til TV2 Øst. 

esl