DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nyt it-samarbejde på tværs af biblioteker i 96 kommuner

KORT NYT28. NOV 2017 9.06

Danmarkshistoriens største it-løsning på biblioteksområdet er netop taget i brug på biblioteker i 96 af landets kommuner. Et på verdensplan unikt samarbejde har dermed taget sin begyndelse, kalder Kombit det i en pressemeddelelse. Løsningen med navnet Fælles Bibliotekssystem bruges af både folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre (skolebiblioteker) og opfylder dermed bibliotekernes vision om et stærkere samarbejde på tværs.

Fælles Bibliotekssystem er et af de største projekter på biblioteksområdet på verdensplan. Formålet med løsningen har været at skabe et moderne system, der løfter it-området på bibliotekerne, men som samtidig giver nye muligheder for samarbejde og fælles udvikling. Med Fælles Bibliotekssystem har bibliotekerne, efter eget ønske, fået én samlet løsning i stedet for seks forskellige, fortæller vicedirektør Karin Markmann Bentsen fra Kombit, der på vegne af kommunerne har købt det nye bibliotekssystem hos Systematic.

- Fælles Bibliotekssystem er et unikt it-projekt, som skaber rammerne for et stort fællesskab på området. Det er glædeligt, at løsningen nu er udrullet til 96 kommuner, og det bliver spændende at følge det fremtidige samarbejde på området.

rp