DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nyt styre ændrer på havneudbud i Kerteminde

KORT NYT27. NOV 2017 9.54

KERTEMINDE: Efter tirsdagens valg, hvor borgmesterposten svingede fra V til S, smuldrede flertallet bag den  havneplan, som SF, S, V og Kertemindelisten stemte igennem i byrådet i februar. Lige nu er tre byggefelter i udbud frem til den 15. januar, men planen skal ændres, skriver Fyens Stiftstidende.

I den nye konstitueringsaftale står der, at havneplanen skal revideres hurtigst muligt, og at principperne for revisionen skal findes allerede inden udgangen af 2017. Og netop det spillede en væsentlig rolle for, at EL kunne bakke op om Kasper E. Olesen (S) som ny borgmester. Olesen skulle tælle til 13 i det 25 mand store byråd, hvor EL fortsat har et medlem.

Ifølge avisen ønsker Jutta Lundqvist Nielsen (EL) 'et stort område, som er et samlingssted, der kan bruges af alle borgere', og 'ikke en havn, der ser ud som efterhånden alle andre kystbyer'. Kasper E. Olesen understreger fra sin side, at havneplanen 'ikke må gå i stå, men det er klart, at den havneplan, vi kender lige nu og her, kontra det, der vil komme ud af de forhandlinger, der skal være, vil være fuldstændig anderledes'.

Læs historien i Fyens Stiftstidende

ka