DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Odense er Danmarks bedste til indkøb efter verdensmål

KORT NYT6. NOV 2019 13.40

ODENSE: Når Odense Kommune køber ind, skal produkterne vurderes ud fra, om de bidrager til at opfylde et af FN's 17 verdensmål. Samtidig skal der for eksempel ses på, hvor længe produkterne holder, og hvor meget tid personalet bruger på at vedligeholde eller rengøre dem. På den måde bruges FN's verdensmål aktivt, hver gang kommunen køber ind eller sender opgaver i udbud.

Den opskrift har netop sikret Odense prisen som 'Verdens Bedste Indkøber', der gives til en offentlig eller privat dansk virksomhed, som gør et ekstra stort arbejde med FN's verdensmål gennem sine indkøb. Prisen er uddelt på Årskonferencen for bæredygtige indkøb, hvor prisen er indstiftet af IKA (Foreningen af offentlige indkøbere), Miljøstyrelsen, DIEH (Dansk Initiativ for Etisk Handel), Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlig Grønne Indkøb. Ifølge borgmester Peter Rahbæk Juel (S) sætter prisen en tyk streg under, at kommunen gennem flere år har arbejdet målrettet med at sikre mere bæredygtige indkøb.

- Vores klode er under pres, og som en stor kommune, der køber stort ind, har vi et ansvar for at gå forrest. Det har vi valgt at gøre målrettet med vores indkøb og udbud. Klausulerne er vores måde at sige til leverandører og underleverandører: 'Her gør vi tingene ordentligt'. Når vi som kommune er med i et byggeri, vil vi være helt sikre på, at arbejdsforholdene og lønnen er, som de skal være. Samtidig er det vigtigt for os, at vi med de sociale klausuler hjælper ledige i arbejde - særligt de ledige, som kæmper med andet end ledighed, siger Peter Rahbæk Juel.

MG