DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Christian Lindgre, Ritzau Scanpix

Ørsted sælger Radius for 21 mia. kr.

Ørsted har efter længere tids søgen fundet en køber til sin eldistributionsforretning. Køber blev SEAS-NVE.
18. SEP 2019 12.57

Det danske energiselskab Ørsted har solgt sin eldistributionsforretning, Radius, til den andelsejede energi- og fibernetkoncern SEAS-NVE. Det oplyser Ørsted i en meddelelse til fondsbørsen.

Foruden Radius afhænder Ørsted i handlen også sin privatkunde- og udendørsbelysningsforretning til SEAS-NVE. Det samlede salg er sket for 21,3 mia. kr. på kontant og gældfri basis.

- Det er svært at styre begejstringen en dag som i dag.

- Med købet har vi skabt et historisk stærkt udgangspunkt for SEAS-NVE. Vi bliver ikke blot større, men vigtigst af alt stærkere, siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør hos SEAS-NVE, i en pressemeddelelse.

Ørsteds salg hænger sammen med, at der i juni sidste år blev truffet en beslutning i selskabet om, at Ørsted på lang sigt ikke var den bedste ejer af aktiviteterne.

- Med Ørsteds globale ekspansion inden for vedvarende energi er vi ikke længere den rette ejer af Radius og den danske privatkunde- og udendørsbelysningsforretning.

- Vi er derfor glade for at indgå en aftale med SEAS-NVE, som er Danmarks næststørste forbrugerejede forsyningsselskab, om at købe disse forretninger, siger Henrik Poulsen, administrerende direktør hos Ørsted, i fondsbørsmeddelelsen.

Ritzau