DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Østsjællands Beredskab vil komme Falck i møde

Østsjællands Beredskab skal tilpasse udbuddet af brand- og redningsopgaven i de otte medlemskommuner, så det bliver spiseligt for Falck, der har afvist at byde på det hidtidige udbud. Sådan lyder forventningerne fra formanden for beredskabskommissionen Mogens Haugaard (Nyt Stevns), som også er borgmester i Stevns Kommune, til det oplæg, som de otte borgmestre har bedt direktøren i Østsjællands Beredskab om at komme med til december. Det skriver Dagbladet.

Det nye oplæg skal danne redningsplanke til det kuldsejlede forhandlingsforløb mellem Østsjællands Beredskab og Falck om at lande en aftale, der indholder en besparelse på 5 mio kr. Men selv om Falck har afvist at byde på det hidtidige udbud, forventer Mogens Haugaard, at man vil få en aftale i hus. Han forventer ligeledes, at det vil være en aftale, som alle otte kommuner kan samles om. Dog overvejer både Roskilde og Køge at forlade samarbejdet og lave eget kommunalt beredskab. 

- Nu er det valgkampstid og et beredskab fylder meget i den kommunale verden. Derfor handler det vel lidt om det. Vi forholder os i beredskabskommissionen også til de kritiske bemærkninger, der er, men vi er enige om at løse den opgave, for det er et pålæg, siger Mogens Haugaard.


Medlemskommunerne i Østsjællands Beredskab:

Roskilde, Greve, Stevns, Høje-Tåstrup, Ishøj, Solrød, Vallensbæk og Køge.

sl