DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Hjørring Kommune har investeret mange millioner i modernisering af sit Superliga-stadion - foreløbig skal faciliteterne anvendes i 1. division efter nedrykningen fra den bedste række.
Foto: René Schütze, Ritzau Scanpix

Op- og nedrykning kan påvirke stadioninvesteringer

Lyngby rykker op og har planlagt nyt, tidssvarende stadion, mens Vendsyssel trods kommunale investeringer kan se frem til en sæson i næstbedste række.
3. JUN 2019 12.05

I weekenden blev op- og nedrykning afgjort i fodboldens superliga, og det fik særlig betydning i to danske kommuner:

Lyngby rykker op i landets bedste fodboldrække, mens Vendsyssel rykker ned. Begge klubber spiller på stadions, som ikke eller knap nok lever op til Divisionsforeningens stadionkrav i Superligaen, og i begge klubbers værtskommuner arbejder man med planer for modernisering og udbygning af stadionfaciliteter.

Hjørring Kommune investerede sidste år 17 mio. kr. i nye tribuner på sit Superliga-stadion, som har fungeret som hjemmebane for Vendsyssel på dispensation i nordjydernes første sæson i landets bedste fodboldrække.

Sidste år ændrede Divisionsforeningen kravene til stadions i Superligaen. Hvor der tidligere skulle være plads til 10.000 tilskuere med 3.000 siddepladser, bliver der fra den kommende mulighed for at spille på en arena med blot 6.000 pladser, hvoraf til gengæld 4.000 skal være siddepladser, ligesom der skal være fire lukkede tribuner rundt om banen.

Klubberne kan selv vælge, hvilket af de to krav man vil opfylde - til gengæld forsvinder dispensationsmuligheden, medmindre klubben har en konkret vedtaget plan for at ændre stadion, så kravene honoreres.

I Vendsyssel har man ombygget stadion for at tilpasse det til 6.000/4.000 kravet, og dermed har man rigelig med kapacitet i næstbedste række. Til gengæld er man forberedt, hvis holdet skulle rykke op igen.

Privatisering i Lyngby
I Lyngby lever man akkurat op til 10.000/3.000 kravet, men Lyngby-Taarbæk Kommune besluttede i sidste uge at sælge sit stadion til private investorer, som udover at bygge et tidssvarende Superliga-stadion med lukkede tribuner også skal etablere cirka 300 studieboliger på grunden.

Udbudsrunden er planlagt til september, og kommunen har ikke svækket sit projekt med oprykningen til Lyngby BK.

Udover Lyngby rykker også Silkeborg IF op i Superligaen, mens Vejle rykker med Vendsyssel ned i 1. division. Både Silkeborg og Vejle har bygget kommunale, tidssvarende stadions indenfor det seneste årti.