dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Over halvdelen af varerne er blevet billigere det seneste år

Det er altid en god idé at sammenligne priser, før man køber, men det kan især betale sig i denne tid med store prisfald efter en periode med høj inflation.
27. MAR 2024 13.05

Efter en periode med høj inflation, hvor priser på alt fra dagligvarer til energi blev sendt i vejret, er priserne begyndt at se lidt bedre ud. Over halvdelen af varerne er blevet billigere fra februar 2023 til februar 2024. Det viser en ny opgørelse fra prissammenligningstjenesten PriceRunner, der har undersøgt knap fire millioner varer.

- Hvis vi sammenligner med 2022, hvor detailhandlen var ramt af en perfekt storm af mange uforudsete faktorer, ser billedet endnu bedre ud, siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner Katrine Barslev og uddyber:

- Hele 61 procent af alle varer er blevet billigere de seneste to år.

Det seneste år er det især senge, ventilatorer, varmepumper, fliser og computertilbehør, der er faldet i pris. Ifølge opgørelsen er prisfaldet på senge 73,6 procent.

Hos detailgiganten Jysk har man også bemærket den seneste tids prisfald på senge og madrasser.


- Vi kan helt sikkert godt genkende det pres på priserne, der generelt har været og stadig er på detailmarkedet - ikke mindst på madrasser, udtaler landechef i Jysk Danmark Bo Viktor Andersen i en skriftlig kommentar.

- I takt med at inflationen er aftaget, har vi i løbet af det seneste år sænket priserne på over halvdelen af vores varer.

Prisfaldet på varmepumper er 67,8 procent, og det har sandsynligvis noget at gøre med faldende efterspørgsel. Ifølge Energistyrelsen var der i løbet af 2021 og 2022 en stor stigning i salget af større varmepumper, der bliver brugt i helårsboliger. De varmepumper erstatter typisk gas- eller oliefyr. Men salget af varmepumper faldt til gengæld betydeligt i løbet af 2023. Det viser tal fra Energistyrelsen.

/ritzau fokus/

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.