DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Parkeringsberegner finder den billigste plads i Aarhus

KORT NYT5. AUG 2019 13.39

AARHUS: Aarhus Kommune har fået drøje hug for sin parkeringspolitik over de senere år, men nu har kommunen lanceret et hjælpemiddel, som skal hjælpe bilister til de billigste parkeringspladser, når de skal af med bilen i midtbyen.

Teknik og Miljø åbnede i slutningen af juni en hjemmeside med en parkeringsberegner. Her kan bilister indtaste, hvor længe de vil parkere, om det er i p-hus/p-anlæg eller på gaden, samt om det er på hverdage, lørdag eller søndag. Herefter oplyser beregneren, hvad denne parkering vil koste, hvis der forudbetales i en betalingsautomat, samt hvad prisen vil være for hver enkelt af de seks p-apps, som kan bruges til betaling på kommunens pladser. Hvilken af de mange betalingsmuligheder, som er billigst, kan være svært at gennemskue, idet nogle apps opkræver et fast gebyr, andre en procentdel af parkeringsprisen, mens en enkelt oprunder parkeringstiden til det nærmeste kvarter. Det var årsagen til, at kommunen besluttede at udvikle det nye redskab.

- Aarhus Kommune er til for byens borgere og virksomheder, og derfor vil vi gerne tydeliggøre, hvad parkering koster på tværs af de forskellige betalingsmuligheder, siger Joshua Krogager, afdelingsleder i Teknik og Miljø, til Jyllands-Posten, og tilføjer, at kommunen ikke har gjort reklame for tjenesten endnu, fordi man først vil tjekke funktionaliten.

Se Aarhus Kommunens parkeringsberegner her.

mg