Partierne er langt med forberedelserne af det kommende folketingsvalg. Kampen står på internettet. Våbnet er de mange dataoplysninger - big data - der findes om vælgerne, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.
Har du liket statsministeren på Facebook? Så vil du sikkert blive mødt med annoncer, der opfordrer til at stemme på Socialdemokraterne, når folketingsvalget nærmer sig.
Modsat en annonce i avisen eller en plakat på busstoppestedet, som rammer mange mennesker, giver internettet helt andre muligheder for at kommunikere med udvalgte målgrupper.
Facebook ved meget om brugerne. Og den store mængde digitale data, som registreres om danskerne hos Danmarks Statistik, sælges også videre til partierne. Ifølge firmaet Geomatic sælges der oplysninger om grupper helt ned til fem husstande. Ved valget i 2011 brugte Venstre ifølge partisekretær Claus Richter cirka halvdelen af annoncemidlerne på henholdsvis trykte annoncer og netannoncer:
- Denne gang vil vi flytte endnu flere ressourcer over på den digitale del, siger han, mens
Socialdemokraternes partisekretær, Lars Midtiby, siger, at 'vi skal fylde meget mere på mobil og iPad i valgkampen end tidligere'.
Nyheder er værd at betale for
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.