dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Partnerskab skal sikre bedre udnyttelse af operationsstuer

Sjællands Universitetshospital i Køge laver partnerskab med Medtronic for at optimere bl.a. lagerstyring og arbejdsgange.
28. NOV 2023 15.30

SJÆLLAND: Et nyt offentligt-privat partnerskab (OPP) skal fremover sikre, at operationsgangene på Sjællands Universitetshospital i Køge udnytter kapaciteten optimalt. Det oplyser Region Sjælland.

En grundig analyse har ifølge regionen vist, at der er stort potentiale for at optimere driften og forbruget på hospitalsgangene, så flere patienter kan blive opereret.

Medtronic IHS (Intern Health Solutions) skal som led i partnerskabet være med helt inde i maskinrummet på den centrale operationsgang og dagkirurgisk afsnit for sammen med medarbejderne at gennemgå arbejdsgange, rutiner og kultur for at sikre, at ressourcerne bruges optimalt. Både når det gælder driften, og hvordan man håndterer materialer og lagerstyring for at undgå spild.

- På et hospital er vi fyldt med læger og sygeplejersker, der har fokus på at hjælpe patienterne, men som ikke altid er eksperter i logistik og lagerstyring, siger vicedirektør Morten Ziebell og fortsætter:

- Det er den ekspertise, vi har rigtig meget brug for, og som IHS nu vil bidrage med i tæt samarbejde med vores dygtige ledere og personale på Anæstesiologisk Afdeling. På den måde kan vi bruge vores eget personale til det, de er uddannet til: At pleje og behandle patienterne.

Spare dyre privatoperationer

Ifølge cheflæge Billy Kristensen fra Anæstesiologisk Afdeling er operationsstuerne ofte en flaskehals for, hvor mange der kan behandles.

- I stedet må vi sende patienterne til privathospitaler, og det er dyrt. Hvis vi for eksempel bare kan skabe plads på operationslejerne til en patient mere hver dag, så vil vi kunne operere cirka 200 flere om året. Samtidig vil en optimering af vores materialehåndtering kunne frigøre flere operationssygeplejersker, som så bidrager til afvikling af flere operationer, siger han.

Aftalen blev skrevet under i foråret, og siden er folk fra Medtronic IHS rykket ind og har sat gang i udviklingsarbejdet sammen med medarbejderne på de berørte kirurgiske afdelinger i Køge.

En styregruppe vil følge projektet tæt og få en status på indsatserne cirka fire gange årligt. Der er ligeledes en følgegruppe med deltagelse af de øvrige sygehuse i regionen i regi af Sundhedsforum, så der bedst muligt sikres udbredelse af viden fra projektet.

IHS har i forvejen mere end 250 partnerskaber med hospitaler og klinikere verden over, oplyser regionen.

ak

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.