dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Partnerskabsaftale mellem Furesø og det lokale erhvervsliv skaber enkelhed i kommunens udbud

Erhvervsforeningerne og Furesø Kommune er nået til enighed om en ny toårig partnerskabsaftale. Den skal bl.a. styrke samarbejdet om offentligt privat samarbejde om velfærdsteknologi.
3. MAJ 2023 11.18

FURESØ: Det bliver nu skabt nyt liv omkring samarbejdet mellem kommune og det lokale erhvervsliv i Furesø Kommune. Her har man for nyligt indgået en nye partnerskabsaftale, der sætter fokus på at tyrke samarbejdet om et CO2-neutralt Furesø i 2030, unges tilknytning til erhvervslivet, offentligt privat samarbejde om velfærdsteknologi samt at fremme beskæftigelsen. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Erhvervslivet har især haft et stærkt fokus på enkelhed og gennemsigtighed, når det gælder kommunens udbud og indkøb, så det bliver nemmere for virksomhederne at byde ind.

- Med aftalen har vi stadig en skærpet opmærksomhed på kommunens indkøb blandt lokale virksomheder og virksomhedernes muligheder for at byde på de kommunale udbud. Vi er også tilfredse med, at tilbuddene om erhvervsservice skal være mere synlige for det lokale erhvervsliv og ske i tæt samarbejde med erhvervsforeningerne, siger Birgit Ritter, der er afgående formand for Furesø Erhvervsforening.

Partnerskabsaftalen har også fokus på løsningen af fremtidens velfærdsudfordringer.

- Jeg er rigtig glad for det tætte samarbejde, vi har med vores lokale erhvervsliv, og at vi gennem den gode dialog sammen finder løsninger på de fælles udfordringer. Det offentlige – og dermed kommunen – står overfor et voksende pres på alle de klassiske velfærdsområder, som kalder på nytænkning og innovation. Derfor er jeg glad for, at vi har aftalt at fastholde et tæt offentligt privat samarbejde på velfærdsområdet, siger formand for Beskæftigelse og Erhverv, Niels Bjerre Degn (A).

Den nye partnerskabsaftale er et af de faste omdrejningspunkter for samarbejdet i Erhvervskontaktudvalget, som er det faste dialogforum mellem erhvervsliv og Furesø Kommune.

Aftalen forventes endeligt godkendt af byrådet i maj.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.