DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

PostNord mindsker underskud men er endnu ikke i mål

KORT NYT18. JUL 2019 6.21

PostNord har stoppet den økonomiske styrtblødning, som selskabet var inde i sidste år. Men helt godt er det dog stadig ikke, viser koncernens halvårsregnskab.

Det er den danske del af det fælles dansk-svenske postselskab, der trækker ned, men selvom driften i Danmark ikke kan løbe rundt, er den kommet tættere på at gå i nul i første halvdel af 2019. Underskuddet i andet kvartal i år er syv mio. kr. mod 750 mio. kr. i samme periode i fjor, og direktør Peter Kjær Jensen fra PostNord Danmark venter, at plusset bliver nået på årsregnskabet næste år.

Genopretningen af selskabets økonomi er blandt andet sket, ved at ejerne, den danske og svenske stat, har indskudt kapital, så den danske del kunne afskedige en række tjenestemænd med dyre fratrædelsesordninger. EU-Kommissionen har tidligere godkendt et kapitalindskud på 1,2 mia. kr., men oplyste i juni, at den nu vil indlede en undersøgelse af, om indskud fra den danske og svenske stat på i alt over 2,8 mia. kr. udgør statsstøtte uden for det tilladte.

Ritzau / mk