DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Pris på Refa-studietur overskred langt egne regler

KORT NYT4. JUL 2018 13.18

LOLLAND / GULDBORGSUND: Affalds- og energiselskabet Refa, der er ejet af Guldborgsund og Lolland kommuner, brugte mere end 100.000 kr. på en todages tur til Oslo, hvor 13 personer fra Refa-toppen var med, skriver Ekstra Bladet. Hver medarbejder drak, spiste og overnattede på færgen for 8573,28 kr. per person. Og det er over grænsen, fastslår Per Nikolaj Bukh, der er professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, og peger bl.a. på otte flasker Amarone-vin til en samlet pris på 4232 kr. som uden for reglerne.

I Refas eget adfærdskodeks står der, at man kun må afholde udgifter for overnatning, middag og alt inkluderet på 3.000 kr. per person alt inkluderet.

Bestyrelsesformand Poul-Henrik Pedersen (Guldborgsundlisten) siger om studieturen til Oslo til Ekstra Bladet, at han 'ikke kan huske, hvad vi lavede på den tur, men vi var i hvert fald oppe at se noget nyt, som vi også overvejede at gå ind i'. Avisen fik ikke svar på, hvorfor man har overskredet Refas eget adfærdskodeks med 50 pct., og hvorfor man købte så dyre vine. Og Refas direktør, Mette Suhr, er ikke vendt tilbage på Ekstra Bladet henvendelser.

ka

Se hele artiklen i Ekstra Bladet