DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Privat genbrugsbutik på genbrugsplads mødt med kritik

KOLDING: Der er kommet en ny genbrugsbutik ved Kolding genbrugsplads. Sådan noget plejer at blive mødt med ro og orden, men denne gang bliver genbrugsbutikken mødt af forundring og kritik. Det sker, da det er en privat butik, Genbrugskongen, som vandt kommunens udbud, hvilket får kritik fra velgørende foreninger og borgere. Det skriver TV Syd. 

De velgørende foreninger frygter, at flere private butikker vil følge, og at den velgørende omsætning vil falde. Flere borgere har på Facebook beklaget sig over kommunens beslutning - både fordi genbrugsbutikken nu kan sælge ting fra genbrugspladsen, som borgerne tidligere har kunnet hente gratis, eller fordi de ikke vil støtte en privat ejers lomme eller gratis arbejdskraft. 

Men det er en misforståelse, lyder det fra ejeren af Genrbugskongen, som fortæller udover fasteudgifter og løn, går overskuddet til aktivering af borgere, da der med overtagelse følger en aftale med jobcentret om at tage et socialt ansvar og ansætte praktikanter, flexjobbere, kontanthjælpsmodtagere og lignende. 

esl