DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Private daginstitutioner til nye på vej: Bliv godkendt før ny lov
Foto: Peter Hove Olesen, Ritzau Scanpix

Private daginstitutioner til nye på vej: Bliv godkendt før ny lov

Daginstitutionernes Lands-Organisation opfordrer nye institutioner på vej til at få kommunal godkendelse igennem inden 1. juli

Forventede kommende ændringer af dagtilbudsloven forventes at få afgørende betydning for driftsvilkårene for private daginstitutioner, der godkendes efter ændringslovens ikrafttræden den 1. juli 2018.  

Sådan lyder det fra DLO, Daginstitutionernes Lands-Organisation, der vurderer, at de forventede lovændringer betyder, at kommunerne fremover løbende kan ændre godkendelseskriterier for private daginstitutioner.

Selvom institutionen er godkendt, vil kommunen altså efterfølgende kunne vedtage nye godkendelseskriterier, og institutionen skal så efterleve de nye kriterier for at fortsætte. Dog er det en betingelse for at kommunen kan ændre sine kriterier, at de nye kriterier også skal gælde for de kommunale institutioner, og de skal angå børns trivsel.  

Muligheden for at ændre på godkendelseskriterierne efter godkendelse af institutionen gælder derimod ikke for private daginstitutioner, der bliver godkendt inden ændringen træder i kraft den 1. juli 2018.

DLO opfordrer til, at 'hvis man på nogen måde har mulighed for at få en godkendelsesproces afsluttet inden den 1. juli 2018, er dette altså hermed anbefalet', fremgår det af organisationens nyhedsbrev.  

 

ka