MIDTJYLLAND: Fra oktober tager Regionshospitalet Randers et nyt økologisk skridt. Region Midtjyllands patienter i Horsens, Silkeborg, Viborg og Risskov får nu også glæde af den økologiske ekspertise.
Det sker, når cheføkonoma Mona Carøe og hendes personale sætter en stor-produktion i gang af 100 pct. økologisk pålæg til alle fem hospitaler. Det drejer sig først og fremmest om rullepølse, spegepølse, hamburgerryg og bacon, oplyser regionen.
- Det giver god mening at levere til de andre hospitaler til fornuftige priser. Vi hjælper med at få mere økologi på menuen, og det er billigere for regionen, at vi laver pålægget selv frem for at købe det hos en grossist, siger cheføkonoma Mona Carøe.
Regionshospitalet Randers er det eneste hospital i Region Midtjylland, som sælger fødevarer til andre hospitaler.
Regionshospitalet Randers er det eneste hospital i Danmark, som har Fødevarestyrelsens spisemærke i sølv. For at få det skal den økologiske mad udgøre mindst 60 pct.. Siden hospitalet fik tildelt sølvmærket i 2014, er økologiprocenten i patienternes og personalets mad steget til 83 pct..
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.