DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Randers stopper samarbejde om plejehjemstilsyn
Direktør for omsorgsområdet i Randers Kommune, Poul Erik Mouritsen, leder efter et nyt firma til at føre tilsyn med kommunens plejehjem.
Foto: Randers Kommune

Ældresvigt:
Randers stopper samarbejde om plejehjemstilsyn

Når man finder nul fejl, en måned før staten finder 17, bliver man fyret som tilsynsmyndighed i Randers Kommune.
3. FEB 2021 14.50

RANDERS: Det blev for meget, eller snarere for lidt, for politikere i Randers Kommune, da det private firma HM Care konkluderede, at der ikke var noget at komme efter ved et tilsynsbesøg på plejecentret Huset Nyvang i efteråret 2020.

For et andet kontrolbesøg få uger efter nåede frem til en helt anden og langt mere alvorlig konklusion og gav kommunen et påbud om at rette op på en række forhold.

Derfor fyrer kommunen nu HM Care efter nogle års samarbejde. Kontrakten er udløbet, og den fornyes ikke. I stedet er forvaltningen i Randers i dialog med to andre firmaer om at overtage opgaven med at stå for det kommunale tilsyn fremover. Det skriver Kommunen.dk

I HM Care er Mette Hjortshøj fuld af forståelse for, at Randers Kommune kigger sig om efter andre til at stå for det kommunale tilsyn med plejehjemmene, men hun fastholder, at tilsynet, som hun selv var med til at udføre den 3. september sidste år, var i orden.

Abonnenter kan læse hele historien på Kommunen.dk.