DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rapport: Nyt OUH bør have en plan B for italiensk samarbejde

KORT NYT18. JUN 2018 9.13

SYDDANMARK: Der er mange ting, der kan gå galt, når puslespillet Nyt OUH over de kommende måneder skal falde på plads. Det advarer den uvildige overvågningsenhed for Nyt OUH, kaldet Det Tredje Øje, om i sin nyeste kvartalsrapport. Det er konsulentfirmaet Deloitte, der er hyret af regionen til at fungere som Det Tredje Øje. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Der er særligt fokus på samarbejdet med det italienske konsortium CMB/Itinera, der har vundet totalentreprisen på vidensaksen og behandlingsafsnittene, samt konkurrencesituationen i udbuddet af sygehusets klynger, hvor italienerne også er med i opløbet. Frem til juli skal parterne i fællesskab finjustere planen for bygningen af sygehuset, inden den endelige kontrakt underskrives, mens de endelige tilbud på klynge-opgaven skal afleveres i august. 

Det Tredje Øje anbefaler bl.a., at totalentreprenøren bliver holdt op på de lave krav til egne omkostninger og indtjening, der gjorde konsortiet næsten en halv mia. kr. billigere end nærmeste konkurrent. Regionen bør også sørge for at have en reel tilbagefaldsplan, der sikrer en god forhandlingsposition over for CMB/Itinera. Nyt OUH svarer over en bred kam, at organisationen er forberedt på de farer og anbefalinger, som Det Tredje Øje beskriver, og Karsten Uno Petersen (S), formand for Anlægs- og innovationsudvalget i Region Syddanmark, er også tryg ved situationen.

sl