DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Region Sjælland indgår partneraftale med privathospital

Aleris Hamlet vandt udbud af udredning og behandling.
12. JUN 2019 7.09

SJÆLLAND: Region Sjælland har indgået en aftale om udredning og behandling af patienter på privathospitalet Aleris Hamlet, så regionen kan overholde fristerne i forhold til patienterne. Aftalen giver regionen én fast samarbejdspartner på de relevante områder, blandt andet for at 'få mest sundhed for pengene', siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Aftalen vil ikke i sig selv øge Region Sjællands forbrug af privathospitaler, men koncentrerer det til i udgangspunktet at foregå på Aleris Hamlet. Regionen brugte i 2018 privathospitaler for omkring 225 mio. kr. svarende til 30.000 henvisninger.

At de fremover hovedsagelig skal ske på Aleris Hamlet er reultat af et udbud besluttet i regionsrådets budgetaftale for 2019. Partneraftalen gælder en række specialer og er ikke eksklusiv, så Region Sjælland er fri til at indgå i samarbejder med andre både offentlige og private leverandører.

Aleris Hamlet har hospitaler over hele landet, men patienter fra Region Sjælland vil fortrinsvis blive behandlet i Ringsted og Søborg.

mk