DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Region Syddanmark har udbetalt for meget i befordringsgodtgørelse

En it-fejl har givet syddanske borgere alt for store beløb i befordringsgodtgørelse. Regionen er gået i gang med at kontakte de borgere, der har fået udbetalt forkerte beløb.
8. MAJ 2019 14.15

SYDDANMARK: En fejl i et midlertidigt it-system, der håndterer befordringsgodtgørelser, har betydet, at 221 borgere i dag har fået udbetalt for store beløb. Enkelte har fået udbetalt op mod en halv mio. kr., hvor det korrekte beløb var på omkring 500 kr., skriver regionen.

Sagen vedrører borgere, der har fået udbetalt befordringsgodtgørelser i forbindelse med transport til sygehusbehandlinger.

Regionen ringer og skriver til berørte borgere
Region Syddanmark er i gang med at rette op på fejlen og ringer og sender i de kommende dage brev via e-Boks (og alm. post til dem, der er fritaget) til alle berørte borgere.

Borgerne opfordres til at tilbagebetale det udbetalte beløb. Rent praktisk kan tilbagebetalingen bedst ske ved, at borgeren laver en bankoverførsel til regionens bankkonto. Hvordan man præcis gør fremgår af brevet. De berørte borgere er forpligtet til at betale pengene tilbage til regionen. Region Syddanmark overfører herefter så hurtigt som muligt det korrekte beløb.

- Det er selvfølgelig en fejl, som ikke må ske. Heldigvis har vi hurtigt opdaget fejlen. Vi er gået i gang med at ringe og skrive til de berørte borgere for at bede dem om at betale de udbetalte godtgørelser tilbage. Så hurtigt som muligt sender vi dem det korrekte beløb, siger Region Syddanmarks regnskabschef Johan Meyer.

Regionen har fundet og rettet fejlen i det midlertidige it-system. Regionen begynder at sende befordringsgodtgørelser ud fra i morgen igen med korrekte godtgørelser.

Regionen skifter økonomisystem
Region Syddanmark er i disse uger ved at skifte økonomisystem. I den forbindelse betaler regionen ikke regninger i en periode fra 1. maj til 23. maj 2019, hvor det nye økonomisystem SydAX tages i brug.

De eneste udbetalinger, regionen foretager i denne periode, er befordringsgodtgørelse til de syddanskere, der er berettiget til tilskud til transport til sygehusbehandlinger. Fejlen er opstået i det midlertidige it-system, der håndterer disse udbetalinger.

MG