DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Regionalt grundsalg uden udbud nu for Ankestyrelsen

KORT NYT30. OKT 2018 8.40

NORDJYLLAND / BRØNDERSLEV: En sag om Region Nordjyllands salg af et grundstykke i Brønderslev til et privat firma uden udbud bliver nu en sag for Ankestyrelsen, skriver Nordjyske i en  længere gennemgang af sagsforløbet på baggrund af aktindsigter.

Regionens embedsfolk sørgede for at nedjustere størrelsen til lige under 2000 kvadratmeter for at kunne bruge en undtagelsesregel om at undgå offentligt udbud. Ved salget i september 2017 var prisen var 137.304 kr., hvilket blev godkendt i regionsrådet. I august 2018 godkendte byrådet i Brønderslev, at køberen må opføre en ejendom med 15 boliger. En lokal mægler vurderer over for Nordjyske, at grunden kunne være solgt for 1,2 til 1,5 mio. kr., og naboer påpeger i indsigelser forgæves over for kommunen, at der var købt for billigt.

Udbudsadvokat og æresdoktor ved Aarhus Universitet Erik Hørlyck fastslår over for avisen, at regionen har handlet i strid med reglerne, og at undtagelsesbestemmelsen ikke kunne bruges. Regionsrådsmedlem Per Larsen (K) har bedt Ankestyrelsen gå ind i sagen.

Læs hele historien i Nordjyske

ka