DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Regioner: Behov for gennemsigtige ventetider

KORT NYT29. MAR 2016 13.47

Patienter, som undersøger, hvor ventetiden til en operation eller behandling er kortest, kan grundlæggende godt stole på de tal, hospitalerne opgiver til hjemmesiden ventetid.dk. Det siger formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), efter der har lydt kritik fra paraplyorganisationen Danske Patienter.

Patientforeningen mener, at ventetiderne er umulige at gennemskue, fordi sygehusene ikke indberetter deres ventetidstal på samme måde.
- Vores hospitaler har en forskellighed, når de opgør ventetiderne. Nogle er meget forsigtige, så de ikke kommer til at love mere, end de kan holde, mens andre er lidt mere offensive og har en forventning om, at det går lidt hurtigere, end det gør, siger Bent Hansen.

Patienter kan bruge ventetid.dk til at orientere sig om, hvor man skal vente kortest muligt. Men Danske Patienter mener, at dataene er ubrugelige, og efterlyser derfor klarere retningslinjer på området.
Bent Hansen erkender, at indberetningssystemet bør gøres mere ensartet og i dag ikke fungerer optimalt. Danske Regioner har derfor aftalt med Sundhedsministeriet, at der skal ske fornyelse på området.

ritzau