DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Rengøring bliver igen kommunal i Odense
Foto: Kennet Islandi Havgaard, Ritzau Scanpix.

Rengøring bliver igen kommunal i Odense

Odense Kommune havde mistet tilliden til Forenede Service, der ikke får forlænget rengøringskontrakten, som heller ikke bliver sendt i nyt udbud. I stedet skal 180 institutioner nu igen rengøres af kommunen
25. JAN 2018 14.00

ODENSE: Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet besluttede i går i byrådet i Odense, at rengøring af 180 institutioner igen skal foregå i kommunalt regi.
Kommunen ville ikke forlænge kontrakten med Forende Service, der har haft opgaven i fire år siden 2014 til en værdi af 80 mio. kr. I 2016 viste en kommunal kontrol, at Forende Service havde problemer med flere forskellige forhold, og virksomheden blev sat under skærpet tilsyn.

Kommunen havde derfor behov for en afklaring af, hvordan de udbudte rengøringsopgaver skal håndteres fremadrettet på grund af udfordringerne med Forende Service’s overholdelse af kontrakten.
Kommunens vurderingen er, at den nuværende leverandør væsentligt har misligholdt kontrakten, og i januar 2017 betalte Forenede Service en bod på 280.000 kr. til Odense Kommune for manglende egenkontrol og servicerapporter.

Derfor kunne byrådet vælge mellem tre muligheder for den fremadrettede løsning af rengøringsopgaven på byrådsmødet i går: Forlængelse af eksisterende kontrakt, nyt udbud eller hjemtagning.
Det blev altså det sidste, og fra 1. august er det altså igen kommunalt ansatte, der skal gøre rent i kommunen.

- Vi glæder os over, at det endelig er lykkedes at finde et flertal for at hjemtage rengøringsopgaven. Udliciteringen har ikke været noget eventyr, men har snarere taget karakter af et mareridt, sagde SF's Brian Dybro til fyens.dk.