DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

RenoNorden A/S forudser højere priser i nye affaldsudbud

Efter konkurs i den norske del af koncernen satser den del af firmaet, der henter affald i danske kommuner, på nye ejere
28. SEP 2017 12.08

I sidste uge gik det norske skraldeselskab RenoNorden AS konkurs, mens den danske del af skraldekoncernen, der også henter affald i Sverige og Finland, fortsætter sine aktiviteter – fremover dog til en højere pris.

Når de nuværende udbud udløber, bliver det nødvendigt at skrue priserne op – omkring 15 pct., vurderer adm. direktør Jan Kreiberg Larsen over for dknyt. Han peger på stadigt stigende kompleksitet i affaldsafhentningen som grund:

- Tidligere var det jo sække-løsninger, hvor der blot skulle hentes en enkelt sæk ved hvert eneste hus. I dag skal borgerne oftre sortere i flere fraktioner, og det indebærer ofte to-kammerspande eller fire-kammerspande, hvilket betyder flere biler ud at køre på den samme strækning.

- Generelt har vi i branchen nok heller ikke været gode nok til at prissætte, reflekterer Jan Kreiberg. I nogle kommuner kan man f.eks. finde ordninger, hvor borgerne kan skrue op og ned for beholderstørrelser og tømningsfrekvens – til samme pris.

Ifølge direktøren er firmaet lige nu på jagt efter nye ejere, mens bankerne har sagt god for firmaets fortsatte drift i Danmark, der omfatter affaldstømning i 35 kommuner

RenoNorden A/S – hvilket altså er den danske afdeling – beskæftiger 750-800 ansatte, har været størst på det danske affaldstømningsmarked de seneste tre-fire år – og sidder på ca. 35 pct. af markedet for dagrenovation målt pr. husstande.