DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rettighedsbegrænsninger på konsolspil overraskede SFO'er

KORT NYT12. FEB 2018 13.49

KOLDING: En nyligt indgået aftale om fremvisning af film på kommuneskoler har gjort en række SFO'er opmærksomme på lignende rettighedsspørgsmål vedrørende konsolspil til eksempelvis Playstation, Wii eller X-box, skriver JydskeVestkysten. Her er det et problem, hvis spillene er købt i en almindelig forbrugerbutik, fordi anvendelsen af spillene så som hovedregel er begrænset til privat brug, og det er det ikke, hvis spillene bruges i  skoler og institutioner.

Den skærpede opmærksomhed på rettighedsspørgsmålet har fået flere SFO'er til at pakke deres eksisterende spil væk. Kun hvis et spil udtrykkeligt af dets producenter er mærket med en tilladelse til at anvende det i for eksempel skoler og institutioner, kan det lovligt bruges der.

SFO-konsulent i Kolding Kommune, Gert Mølgaard, oplyser, at samtlige SFO'er i kommunen har fået besked om reglerne, og at han forventer, at de dropper brugen af spillene, hvis det viser sig, at spillene ikke er beregnet til skolebrug. Alternativt skal de gennem pædagogisk center købe spil med med de fornødne licenser til at bruge dem i sfo- og skoleregi, men så bliver det til en helt anden pris, typisk 1.500-2.000 kr. pr. spil.

mk