DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ribe får ny super-brandbil

KORT NYT31. JAN 2020 8.34

ESBJERG: Ribe har fået verdens mest effektive brandbil. Sådan lyder den bombastiske overskrift hos JydskeVestkysten, men den skulle være god nok. Sydvestjyske Brandvæsen, Station Ribe har sendt deres gamle brandbil fra 2002 til Fanø, hvor den kan forvente færre brande og udrykninger, og i stedet fået en regulær super-brandbil. 

Den nye brandbil kommer med en række særlige egenskaber, som beredskabsinspektør og indsatsleder Thomas Laugesen stolt fortæller om til JydskeVestkysten. Det gælder blandt andet en Cobra-skæreslukker, som kan skære sig igennem panserglas eller en tyk betonvæg, 410 hestekræfter, fjernstyring til udstyr og med fordoblet kapicitet på brandslukningen, hvor den nye brandbil har en næsten dobbelt så stor vandtank, mens der også er to nye slanger, der er dobbelt så lange som de forrige.

Forbedringer vil i sidste ende kunne spare vigtige sekunder i brandslukningen - og måske også liv. Station Ribe har desuden måtte uddanne otte 'superbrugere' som har lært bilen at kende, og de skal oplære de øvrige brandmænd i 'super-brandbil'.

esl